WordPress hakukoneoptimointi (SEO) –
5 vinkkiä huipputuloksiin!
Kuinka kasvattaa oman sivuston hakukonenäkyvyyttä maailman suosituimman
sisällönhallintajärjestelmän kanssa? Lue tästä artikkelista ammattilaisen vinkit näkyvyyden kasvattamiseen!
Kirjoittaja: Eljas Kontiainen | SEO-specialist
Julkaistu 3.2.2024
WordPress sivuston hakukoneoptimointi (SEO)
WordPress on kestosuosikki kun puhutaan sisällönhallintajärjestelmistä (CMS), eikä ihme sillä WordPress on helposti kustomoitavissa ja skaalautuu monenlaisten sivustojen tarpeisiin – aina blogeista kansainvälisiin verkkokauppoihin.
SEO-näkökulmasta WordPress on oivallinen sisällönhallintajärjestelmä, sillä se tarjoaa paljon mahdollisuuksia nopeiden ja mobiiliystävällisien sivustojen rakentamiseen. Tässä artikkelissa esitellään vinkkejä WordPress sivuston rakentamiseen ja optimointiin, joka menestyy hakutuloksissa!
On mainitsemisen arvoista, että hakukoneoptimoinnissa tehdään samoja toimenpiteitä kaikilla julkaisujärjestelmillä. Sisällönhallintajärjestelmien välillä on kuitenkin eroja, jolloin joudutaan käyttämään eri keinoja samojen tavoitteiden edistämiseksi.
1. Valitse SEO-ystävällinen teema
WordPressiin on saatavilla valtava valikoima erilaisia teemoja. Sivustolle on tärkeä valita SEO-ystävällinen teema, joka mahdollistaa hakukone- ja käyttäjäystävällisen sivuston rakentamisen.
Mitä tekee teemasta SEO-ystävällisen?
SEO-ystävällinen teema on nopea, responsiivinen, puhtaasti koodattu, mahdollistaa SEO-ystävälliset url-rakenteet, SOME-integraatiot, sekä tekee ON-page elementtien, kuten otsikoiden, titlen ja metakuvauksen hallinnoinnista helppoa. Responsiivisuus on ensisijaisen tärkeää teemaa valitessa, sillä mobiiliystävällisyys vaikuttaa keskeisellä tavalla sivuston sijoituksiin hakukoneissa.
Mitkä WordPress teemat ovat SEO-ystävällisiä?
Suosittelen itse WordPress sivustojen rakentamiseen Kadencea. Myös tämä sivusto, jota parhaillasi luet on rakennettu Kadencen avulla. Kadencen etuja on nopeus ja responsiivisuus. Kadencella ei yleensä rakenneta sivustoja, joilla on eniten bling blingiä, ja muita näyttäviä elementtejä. Sivustoa rakentaessa on kuitenkin hyvä huomioida, että näyttävät elementit sivustolla voivat olla raskaita ja tehdä sivustosta hitaamman, joka puolestaan vaikuttaa suoraan sijoituksiin.
Muita SEO-ystävällisiä teemoja on mm. GeneratePress ja Astra.
2. Hyödynnä SEO-lisäosia
Verrattain yleinen harhaluulo on, että SEO-lisäosan lataaminen ja asentaminen tarkoittaa samaa kuin hakukoneoptimointi, mutta näin ei suinkaan ole. SEO-lisäosat ovat valtava apu hakukoneoptimoinnissa, mutta ne eivät itsestään tee kattavaa hakukoneoptimointia.
SEO-lisäosat, kuten Yoast ja RankMath helpottavat SEO:n kannalta keskeisten elementtien, kuten otsikoiden, metakuvausten ja avainsanojen optimoinnin helpoksi. SEO-lisäosat antavat myös hyödyllistä palautetta sivun hakukoneoptimointiin. Esimerkiksi Yoast antaa palautetta sisällön pituudesta, alt-teksteistä, sisäisistä linkityksistä ja siitä kuinka usein avainsana esiintyy tekstissä, ettei mennä ylioptimoinnin puolelle.
3. Valitse laadukas hosting
Google suosii hakutuloksien kärkipaikoilla nopeita ja turvallisia sivustoja. Laadukas hosting edesauttaa sivuston nopeutta, saatavuutta ja turvallisuutta. Mikäli sivustosi kohdeyleisö on Suomessa, niin kannattaa suosia laadukasta kotimaista toimijaa.
Kotimaisia Hosting -palveluita on mm. Zoner ja Hostingpalvelu.
Laadukkaisiin webhotelleihin sisältyy usein SSL-sertifikaatti,
joka on SEO:n kannalta keskeinen tekninen elementti.
4. Tuota laadukasta sisältöä
Laadukkaalla sisällöllä tulee aina olemaan keskeinen rooli SEO:ssa. Tuota sivustollesi säännöllisesti laadukasta sisältöä ja päivitä olemassa olevaa sisältöä. WordPressin avulla sisällön tuottaminen ja päivittäminen on onneksi verrattain vaivatonta.
Muista hyödyntää luontevasti keskeisiä avainsanoja sivustosi sisällöissä!
5. Rakenna sisäisiä linkkejä
Sisäinen linkitys hakukoneita ymmärtämään sivustosi rakennetta ja arvioimaan sisällön tärkeyttä. Sisäiset linkit parantavat myös vierailijoiden käyttäjäkokemusta ja tekevät sivustollasi surffailun helpoksi. Varmista että sivustollasi on sisäiset linkit tärkeimpiin sivuihin ja artikkeleihin, ja hyödynnä selkeitä, sekä kuvaavia ankkuritekstejä.
Bonus: Mikä on ankkuriteksti? Ankkuriteksti on klikattava linkki sivustollasi. Otetaan esimerkki: Jos haluat varmistaa, että sivustosi sijoittuu korkealla hakukoneissa, niin voit tutustua kattaviin ja tuloskeskeisiin SEO-paketteihin!
WordPress hakukoneoptimointi on jatkuva prosessi
Toivottavasti tämän artikkelin vinkit auttavat sinua WordPress sivustosi näkyvyyden kasvattamisessa! Olipa käytössä mikä tahansa sisällönhallintajärjestelmä (CMS), niin on tärkeä muistaa että hakukoneoptimointi on jatkuva prosessi. WordPress on kaikkinensa erinomainen sisällönhallintajärjestelmä SEO-näkökulmasta.
Optimoimalla WordPress sivustosi parannat käyttäjäkokemusta. Hakukoneoptimointia ei tehdä ainoastaan hakukoneita varten, sillä tuloksellinen ja konvertoiva optimointi tehdään aina sivuston vierailijaa ajatellen. Kun WordPress sivustosi on nopea, turvallinen, helposti navigoitava, responsiivinen ja tarjoaa relevanttia sisältöä, niin sivustosi vierailijat ja hakukoneet tulevat varmasti rakastumaan nettisivuihisi.
Artikkelin kirjoittaja
”Hei! Olen kokenut digitaalisen markkinoinnin ammattilainen. Oppini markkinointiin olen ammentanut Tampereen ammattikorkeakoulusta, jonka jälkeen olen työskennellyt monipuolisissa myynnin- ja markkinoinnin tehtävissä. Olen tehnyt tuloksellista sisällöntuotantoa, maksettua mainontaa ja hakukoneoptimointia (In-house ja yrittäjänä).
SEO on itselleni suurin intohimo digitaalisessa markkinoinnissa, ja tätä intohimoa sekä oppeja SEO:sta haluan välittää tämän blogin välityksellä!”
Haluatko saavuttaa parhaita tuloksia WordPress sivustollasi?
Jos haluat, että hakukoneoptimoinnin ammattilainen ottaa sivustosi näkyvyyden tehtäväkseen, niin laita viestiä!
Haluatko ilmaisia vinkin sinun sivustosi näkyvyyden kehittämiseen? Laita viesti, niin saat ilmaisen vinkin!
Varaamalla maksuttoman strategiapalaverin saat ilmaisen analyysin sivustosi nykytilasta, ja konkreettisia kehitysehdotuksia!